Четвер, 28.03.2024, 18:21
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Кліменко О., СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПОРТАЛУ... - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 29.04.2011 » Новітні технології у інформаційному суспільстві » Кліменко О., СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПОРТАЛУ...
Кліменко О., СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПОРТАЛУ...
conf-cvДата: Середа, 04.05.2011, 20:55 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Олександр Кліменко,


5 курс, спец "Економічна кібернетика", д.ф.н.,
Наук. кер. – Паращук К.Ф.
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНЕТУ
м. Чернівці

СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПОРТАЛУ ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ РАЙОННОЇ ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЯК ЗАСІБ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ЕЛЕТРОННОГО УРЯДУВАННЯ


У теперішньому суспільстві обмін інформацією між об’єктами передачі та приймання інформації відбувається на достатньо високому рівні. Але розмір інформації невпинно зростає і для забезпечення надійного середовища обробки інформації потрібні кардинальні розробки для збільшення пропускної спроможності каналів передавання, збільшення швидкості передачі, забезпечення надійності та захищеності інформації. Крім того, інформаційні технології відіграють важливу роль у системі державного управління. Швидке зростання можливостей мережі Інтернет, розширення меж її використання стало основою для зміни пріоритетів управлінських потреб на зв’язки з громадськістю. Інтернет поступово перетворився на економічно ефективну зорієнтовану на користувача платформу для службовців, які отримали можливість спілкуватися безпосередньо з громадянами та поширювати великі масиви інформації [1].
Прагнення побудови соціально-орієнтованої ринкової економіки, становлення громадянського суспільства, підвищення прозорості та ефективності державного управління сприяє проектуванню, розробці та впровадженню відповідних інформаційних систем, що забезпечують функціональність електронного уряду.
Створення інформаційної системи електронного урядування дозволить досягнути об’єктивності та оперативності державного управління, забезпечити участь громадян в управлінні державними справами, а також підвищити ефективність діяльність органів державної влади всіх рівнів. Одним із основних завдань такої інформаційної системи є налагодження інформаційних комунікацій між суб’єктами державної влади та створення баз даних з технологіями розподіленої обробки для забезпечення електронного документообігу в усіх державних органах та установах. Загальний рівень інформатизації діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування характеризується вирішенням проблем їх інтеграції в інформаційно-аналітичну систему.
Архітектуру електронного уряду можна подати як сукупність архітектур державних функцій та інформаційних технологій [1].
Фінансове управління районної держадміністрації є структурним підрозділом райдержадміністрації, на який покладені функції контролю процесів реалізації державної політики у сфері фінансів, виконання законодавчих і нормативних актів, розпоряджень і наказів Мінфіну України, облдержадміністрації та райдержадміністрації. Крім того, фінансове управління забезпечує:
 реалізацію державної бюджетної політики на відповідній території;
 складання розрахунків до проекту місцевого бюджету і подання їх на розгляд райдержадміністрації;
 підготовку пропозицій щодо фінансового забезпечення заходів соціально-економічного розвитку району;
 розроблення пропозиція з удосконалення методів фінансового і бюджетного планування та фінансування витрат;
 здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами та організаціями законодавства щодо використання ними бюджетних коштів та коштів цільових фондів, утворених відповідною радою;
 здійснення загальної організації та управління виконанням місцевого бюджету, координація діяльності учасників бюджетного процесу з питань виконання бюджету.
Відповідно визначених функцій фінансового управління інформаційних портал повинен функціонувати у таких рамках: публікація інформації; операції в межах окремої державної установи; операції, що потребують інтеграції між кількома державними структурами [2].
До складу інформаційного порталу фінансового управління як підсистеми інформаційної системи електронного уряду необхідно включити:
 он-лайновий сервіс для користувачів (державних органів, громадян, суб’єктів господарювання різних форм власності);
 електронний документообіг;
 спільну базу даних, що дозволить уникнути дублювання інформації.

Список використаних джерел
1. Клименко І. В. Технології електронного урядування. [Навчальний посібник] / І. В.Клименко, К.О. Линьов. – Київ: Вид-во ДУС, 2006 – 225с.
2. Данилин А.В. Электронные государственные услуги и административные регламенты: от политической задачи к архитектуре "Электронного правительства". / А.В. Данилин. – М.:Инфра-М, 2004. – 336 с.

 
Форум » Матеріали конференції 29.04.2011 » Новітні технології у інформаційному суспільстві » Кліменко О., СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПОРТАЛУ...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: