Пятниця, 26.04.2024, 07:20
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Кінащук І., Вибір засобів для створення інформаційного сайту - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 23.12.2013 » Новітні технології у інформаційному суспільстві » Кінащук І., Вибір засобів для створення інформаційного сайту
Кінащук І., Вибір засобів для створення інформаційного сайту
conf-cvДата: Вівторок, 24.12.2013, 17:40 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Іван Кінащук,



5 курс спец. економічна кібернентика,
Наук. кер. к.ф.-м.н., доц. Чернов В.М.
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ
м. Чернівці




Вибір засобів для створення інформаційного сайту




Стрімкий розвиток всіх сфер життєдіяльності на сучасному етапі практично неможливий без відповідної підтримки з боку сучасних інформаційних технологій. На сьогодні неможливо представити таку сферу діяльності, яка б могла вести успішно свою діяльність без підтримки Інтернет технологій.
С другого боку розвиток сучасних інформаційних технологій дозволив значно спростити створення сайту.
Сучасні системи управління вмістом (CMS) дозволяють створити інформаційний сайт – візитку в досить короткій термін, не вимагаючи при цьому досконалих знань з WEB – дизайну [1].
Існує багато різних за основним призначенням, складністю то основними можливостями систем CMS. Тому виникає природне питання вибору тої, чи іншої системи. Саме цьому питанню і присвячена ця робота.
В цій роботі спробуємо виділити переваги та недоліки і зробити вибір з двох CMS систем Joomla та WordPress.
Чому саме ці дві CMS? Ці системи є лідерами у своєму сегменті і конкурують за перше місце в інтернет співтоваристві вже давно. Обидві системами є з відкритим вихідним кодом, розробляються тисячами учасників, що допомагає розробити і розширити можливості для кожної з них. У зв'язку з цим і питання вибору WordPress або Joomla залишається дуже популярним на сьогодні [1].
У кожної з цих систем є свої плюси і мінуси, і з їх допомогою можна створити сайт будь-якої спрямованості і складності. При виборі CMS все залежить від того, яке поставлено завдання, рівня ознайомлення з системою, і як довго буде підтримуватись готовий сайт. Насправді багато хто просто не розуміють однієї простої речі - якщо система не подобається (не важливо, будь то WordPress або Joomla), це не робить її більш обмеженою, а це робить її менш корисною.
При виборі між WordPress або Joomla одним з ключових факторів є те, що WordPress є дуже простий у використанні. Ознайомитися і почати працювати з цією системою може будь-який користувач і в два рази швидше ніж з Joomla. Так як WordPress розроблений і працює як блог, в нього вже включена система коментування, трекбеки, пінги, управління користувачами і багато іншого. Відповідно звичайному користувачеві навіть не доведеться виконувати зміни в коді, так як все і так вже працює.
Звідси можна зробити висновок, що WordPress створений для того, щоб позбавити користувачів від бажання вносити якісь зміни з метою розширити можливості системи ще більше. WordPress цілком може використовуватися без всяких модифікацій - у нього і без того розширений функціонал. Несення змін у код системи може вивести її з ладу, а відновлення її роботи може забрати багато часу.
WordPress переваги
- Простий у використанні - немає потреби у модифікації коду.
- Відмінно підходить для блогерів і для обміну своїми думками і матеріалами.
- Не потребує досконалих знань з WEB – програмування, що дає можливість навіть новачкам створювати сайти.
WordPress недоліки
- Складний для внесення змін у код.
- Іноді поновлення містять більше помилок ніж виправлень.
Далі розглянемо CMS Joomla.
Joomla припаде до душі дизайнерам завдяки своїм широким можливостям, що дозволяє створювати чудові дизайни для сайтів. Новим користувачам Joomla сподобається той факт, що її дуже просто використовувати і навіть модифікувати, так як все більше і більше розробників створюють інструменти, які прості для розуміння. Розробники ж при виборі між WordPress або Joomla віддадуть перевагу другій у зв'язку з більш широкими можливостями для розробки та модифікації.
Але все-таки Joomla ще далека від ідеалу. Її коду не настільки гнучкий як у деяких інших CMS. Хоч і існує багато способів для зміни функціональності стандартного коду системи, все-таки існують деякі частини системи, які ви не зможете змінити конкретно для себе. Використовуючи WordPress можна комбінувати кілька сайтів використовуючи одну базу даних [2].
Порівнюючи WordPress і Joomla, у Joomla є ще майбутній шлях, який вона повинна пройти для того, щоб стати простою у використанні. Багато хто, стикався з обома системами для управління сайтом і хто був не розбирався досконало в інтернет-технологіях або в тому як взагалі їх сайт працює завжди вибирали Wordpress замість Joomla. Joomla також піддається вивченню будь-якому користувачеві, але нажаль цього недостатньо для того, щоб кожен хотів її вивчати.
Joomla переваги
- Гнучка для всіх типів користувачів - дизайнерів, розробників і адміністраторів.
- Велике співтовариство, що сприяє в роботі з системою.
- Останні роки швидко росте і розвивається.
Joomla недоліки
- Досі є не дуже простий для вивчення та використання будь-яким користувачем.
- Не така потужна як деякі інші системи [3].
Висновок
Існує не одна система за допомогою якої ми можемо створювати свої сайти і тому не варто обмежувати себе тільки з однією з них. У кожній можна знайти величезну кількість можливостей і корисного функціоналу. При вирішенні певних завдань одна може поступатися інший і навпаки. Головне не зупинятися на чомусь одному і не випускати з уваги те, що несе більше користі для конкретного завдання. Отже для створення інформаційного сайту можна обрати CMS WordPress, завдяки її простоті і в одно час наявності всіх інструментів, які необхідні для сайту такого типу.

Список використаних джерел

1. CMS огляд: CMS,[Електронний ресурс] / - Електрон. текст - режим доступу: http://cmsobzor.ru/news.php
2. Joomla CMS по-українськи. [Електронний ресурс] / режим доступу: http://joomla.org.ua/
3. Матеріал з Вікипедії — вільній енциклопедії про системи управління сайтом.[Електронний ресурс] / режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki/CMS

 
Форум » Матеріали конференції 23.12.2013 » Новітні технології у інформаційному суспільстві » Кінащук І., Вибір засобів для створення інформаційного сайту
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: