Пятниця, 26.04.2024, 23:45
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Жук В., ШЛЯХИ АНАЛІЗУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ... - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 23.05.2014 » Особливості інвестиційно-інноваційної діяльності в економічній системі України » Жук В., ШЛЯХИ АНАЛІЗУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ...
Жук В., ШЛЯХИ АНАЛІЗУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ...
conf-cvДата: Понеділок, 26.05.2014, 12:39 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline


Василь Жук,





5 курс, спец. «Міжнародна економіка», д.ф.н.,
Наук.кер.- Близнюк Н.В.,
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
м. Чернівці




ШЛЯХИ АНАЛІЗУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ АГРАРНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ





Для забезпечення об’єктивності характеристики інвестиційної привабливості аграрного сектору важливе значення має її багаторівнева і багатофакторна кількісна оцінка. Для інвесторів така оцінка необхідна для обґрунтованого вибору об’єктів, умов та стратегії вкладення капіталів. Для реципієнтів така оцінка необхідна для обґрунтування власного інвестиційного іміджу, інвестиційної політики та запровадження обґрунтованих і адекватних режимів інвестування.
Нами запропоновано здійснювати аналіз інвестиційної привабливості аграрного сектору за такими її основними складовими: ресурсна, інфраструктурна, збутова, фіскальна, регуляторна та економічна. Кожну з них слід аналізувати за більш детальними скла¬довими, і така деталізація, а потім її узагальнення, може дати більш повну картину ін¬вестиційної привабливості галузі.
При аналізі ресурсної привабливості аграрного сектора важливо з'ясувати комерційну ефективність використання основних ресурсів галузі.
До структури ресурсної привабливості, на нашу думку, можна включити землю, трудові ресурси, низьке технічне забезпеченням сільськогосподарсь¬кого виробництва
Інфраструктурна привабливість означає для інвестора рівень розвитку виробничої, сервісної, ринкової та соціальної інфраструктури, яка створює сприятливі умови для ведення бізнесу. При оцінці даної позиції необхідно аналізувати виробничу та соціальну інфраструктуру аграрного сектора України.
Збутова привабливість означає для інвестора можливості збуту ресурсів для сільського господарства та виробленої сільськогосподарської продукції.
Фіскальна привабливість характеризує насамперед податкове навантаження та бюрократизацію процедури збирання податків.
При аналізі фіскальної привабливості, інвестору необхідно оцінити кількість податків, їх суму з розрахунку на гектар площі, митну політику щодо експорту та імпорту обладнання, ресурсів і продукції.
Регуляторна привабливість аграрного сектору характеризує ступінь лібералізації системи економічних відносин, насамперед земельних, майнових, трудових, підприємницьких, управлінських та інших відносини потенційних інвесторів з органами влади, селянами та іншими суб'єктами життя та господарювання на селі.
Економічна привабливість аграрного сектору комплексно характеризує збалансованість факторів виробництва, їх придатності до використання та ефективності.
Основними складовими аналізу економічної привабливості аграрного сектору України для іноземних інвесторів повинні стати: стартові умови організації та інтенсифікації виробництва; рівні цін, тарифів, заробітної плати; можливості одержання високих фінансових результатів.
Для практичного здійснення аналізу інвестиційної привабливості аграрного сектору важливо визначити основні показники оцінки. Такі показники можуть бути сформульовані, виходячи з характеристики вищенаведених складових інвестиційної привабливості та із реальної практики інвестиційного ринку.
Список використаних джерел:
1. Гуткевич С.А. Инвестиционная привлекательность аграрного сектора экономики: Монография. – К.: Изд-во Европ. ун-та. – 251с
2. Ефективність діяльності сільськогосподарських підприємств України. К.: Міністерство аграрної політики України, 2012. — 60 с.



 
Форум » Матеріали конференції 23.05.2014 » Особливості інвестиційно-інноваційної діяльності в економічній системі України » Жук В., ШЛЯХИ АНАЛІЗУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: