Пятниця, 29.03.2024, 14:00
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Боревич У., АВТОМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ... - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 25.04.2012 » Стратегії економічного розвитку підприємств в умовах глобалізації » Боревич У., АВТОМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ...
Боревич У., АВТОМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ...
conf-cvДата: Пятниця, 04.05.2012, 16:28 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Боревич Уляна,



Наук.кер. – Паращук Х.Ф.,
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
м. Чернівці




АВТОМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВ



Внаслідок розвитку та розповсюдження мережі Інтернет неминучою стала поява та еволюція такого явища як електронна комерція. Все більша і більша частка світового бізнесу припадає на цей сегмент ринку. Багато людей оцінило переваги придбання товарів через Інтернет. При веденні своєї справи в режимі он-лайн, такі проблеми як оренда приміщень чи потреба у торговому обладнанні, які існують для звичайних підприємців, просто відпадають.
В умовах постійного зростання обсягів інформації та вимог щодо швидкості її опрацювання, потреба у ефективних автоматизованих засобах обробки інформації стає дедалі нагальною. Ця проблема гостро відчувається підприємцями, які займаються виробництвом та розповсюдженням товарів, відповідно їм необхідний інструмент, що дозволив би зручне ведення обліку товару та швидку обробку замовлень, навіть у випадку значної їх кількості.
Бази даних та системи управління базами даних покликані розв’язувати ці проблеми. Системи управління базами даних забезпечують можливість доступу до даних будь-яким користувачам, навіть тим, які практично не мають уявлення про фізичне розміщення даних в пам’яті, їх опис, механізми пошуку даних за запитами, проблеми, що виникають при одночасному запиті одних і тих самих даних багатьма користувачами та багато іншого [1, с.102].
Постає необхідність в моделюванні інформаційних потоків виробничого підприємства та магазинів-споживачів таким чином, щоб забезпечити найбільш оптимальний процес купівлі-продажу. Для аналізу інформаційної системи виробничого підприємства слід визначити основні завдання:
- вивчити середовище існування інформаційних потоків виробничого підприємства;
- визначити систему взаємозв’язку інформації із економічними суб’єктами;
- проаналізувати економічний стан виробничого підприємства;
- спроектувати економічну модель, яка б задовольняла всі сторони виробничого підприємства;
- створити базу даних виробничого підприємства, яка стане основою для створення інтерфейсу інформаційної системи автоматизації обліку інформаційних процесів.
На сьогодні більшість підприємств автоматизують виробничі процеси за рахунок створення інформаційних систем, які можуть прискорити співпрацю споживача та виробника.
В світі, а зокрема в Україні, величезними темпами росте кількість користувачів «Інтернет» і, як наслідок, кількість „електронних” замовлень збільшується. Електронні форми замовлення в режимі он-лайн істотно зменшують витрати виробника, розширюють ринки збуту, так само як і розширюють можливість покупця купувати будь-який товар у будь-який час в будь-якій країні, в будь-якому місті [2, с.56]. Саме тому на сьогодні проблема автоматизації інформаційних систем є невідкладною.
Список використаних джерел:
1. Береза А.М. Основи створення інформаційних систем / А.М. Береза. – Київ: КНЕУ, 2009. - 214с.
2. Ситник В.Ф. Основи інформаційних систем / В.Ф. Ситник. – Київ: КНЕУ, 2007. – 328с.

 
Форум » Матеріали конференції 25.04.2012 » Стратегії економічного розвитку підприємств в умовах глобалізації » Боревич У., АВТОМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: