Четвер, 25.04.2024, 18:08
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Віцелару Е., Проектування та розробка інформаційної системи. - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 29.04.2011 » Новітні технології у інформаційному суспільстві » Віцелару Е., Проектування та розробка інформаційної системи.
Віцелару Е., Проектування та розробка інформаційної системи.
conf-cvДата: Середа, 04.05.2011, 20:56 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Віцелару Е.М.

Науковий керівник: Гімчинський О. Г.
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, м. Чернівці

Проектування та розробка інформаційної системи обліку прибутку та витрат підприємства


Сучасна інформаційна система (ІС), яка призначена для обліку прибутку та витрат підприємства, повинна відповідати потребам кожного підприємства, що функціонує на ринку, тому доцільно виконувати розробку інформаційної системи для кожного окремого підприємства, яка повністю буде задовольняти його потреби.
ІС, які існують на ринку, сьогодні є дуже функціональними, але в ній деякі функції реалізовані таким чином, що потребують використання значних апаратних ресурсів. Ці універсальні ІС є комерційними, і в більшості випадків для їх роботи в мережі з віддаленим доступом необхідно встановлювати окремий сервер, який працює під управлінням недешевої операційної системи.
Сервер забезпечує швидкий доступ до баз даних та безпеку інформації.
Для реалізації таких систем використовуються спеціально розроблені інструментальні оболонки. Серед моделей інструментальних оболонок можна виділити такі види:
• локалізовані (локальні) інструментальні оболонки;
• мережеві інструментальні оболонки.
Практичний вибір моделі ґрунтується на можливості роботи користувача в реальному часі у мережі Internet, особливостей областей застосування та особистих переваг.
Особливістю мережних моделей є реалізація систем тестування і контролю з використанням Web-інтерфейсу, можливостями мов сценаріїв, DHTML і об'єктів ActiveX. Вказані засоби виступають як оболонка для контенту. Створення і оновлення вмісту відбувається на стороні серверу і завантажується на машину клієнта за його запитом як складовою частини Web-документу. Залежно від вибраної наочної області користувач працює з конкретними документом за допомогою стандартного Web-інтерфейсу. Залежно від схеми реалізації програмної системи, Web-документ, як оболонка, і певні дані можуть бути завантажені і доступні в режимі off-line.
Цю модель можна використовувати для локальної роботи в тих випадках, коли користувач не має можливості роботи в Internet.
Інструментальна оболонка працює таким чином, що вміст бази даних оновлюється на сервері і завантажується за запитом користувача. Цей режим дозволяє застосовувати інтерактивну взаємодію в процесі користування системою.
На сьогодні існує проблема конфіденційності контролю доступу до інформаційних систем, тому актуальним є проведення досліджень по модифікації існуючих методів систем обліку, проведення яких вимагає рішення наступних задач:
• розроблення програмного продукту, який дозволяє використовувати мережні ресурси в Internet;
• час практичного тестового використання системи обліку;
• збір статистичних даних за результатами роботи та їх аналіз і дослідження.
Оптимальною реалізацією системи, яка враховує вартість продукту та мінімальні апаратні вимоги є система що ґрунтується на PHP5 та MySQL.
Ця комбінація надає можливість працювати в мережі з базами даних і використовувати елементи Web-програмування. Реалізація даної системи надасть можливість одержати такі сервіси:
• уніфікувати вимоги до користувачів;
• реєструвати та редагувати дані нових користувачів;
• забезпечувати конфіденційність користувача і безпеку збереження інформації;
• працювати в операційних середовищах Microsoft Windows та інших.
Для оперативного контролю та управління базою даних створений спеціальний модуль, доступ до якого надається після введення відповідного пароля. Даний модуль здійснює наступні функції: редагування, видалення і додавання даних. Завдяки роботі цього модуля спрощується робота адміністратора системи.
Для роботи в системі користувач завантажує Інтернет навігатор Internet Explorer і вводить адресу універсального локатору ресурсів URL. Для подальшої роботи користувача необхідно авторизуватись в системі - ввести логін та пароль. Ієрархічна плоска база даних формується на основі записів користувача шляхом введення інформації на довільній робочій станції. Безпека роботи системи забезпечується засобами операційної системи, вбудованими бібліотеками MySQL [1]. Це дає можливість створювати інформаційні системи обліку, які задовольняють всі специфічні проблеми підприємства, мережно віддалені робочі місця та інтерактивну роботу в реальному часі з базами даних підприємства.
Запропоновані виклади практично реалізовані в проекті, який сьогодні використовується на підприємстві ПП Кушнірчук.

Список використаних джерел

1. Вільна енциклопедія: MySQL [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki/MySQL

 
Форум » Матеріали конференції 29.04.2011 » Новітні технології у інформаційному суспільстві » Віцелару Е., Проектування та розробка інформаційної системи.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: