Пятниця, 19.04.2024, 22:39
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Добровольська Х., ЗВІТНІСТЬ ПРО ФІНАНСОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 14-15.12.2010 » Розвиток теорії та методики обліку, аналізу та аудиту » Добровольська Х., ЗВІТНІСТЬ ПРО ФІНАНСОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА
Добровольська Х., ЗВІТНІСТЬ ПРО ФІНАНСОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА
conf-cvДата: Середа, 15.12.2010, 14:29 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Христина Добровольська


Науковий керівник Труфіна Ж.С.
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ
м. Чернівці


ЗВІТНІСТЬ ПРО ФІНАНСОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА


Дослідження питань теоретичного і методологічного процесу формування фінансової звітності знайшли відображення в роботах вітчизняних вчених, таких як: М.Т. Білуха, Ф.Ф. Бутинець, С.Ф. Голов, В.Г. Горєлкін, Ю.І. Осадчий, В.П. Палій, В.В. Сопко, В.К. Савчук, В.М. Пархоменко та ін.
В своїх роботах автори зупиняються на таких питаннях, як трактування нових термінів, що необхідні для складання фінансової звітності, виконання вимог П(С)БО при її складанні, контролю правильності її складання, здійснення взаємозв’язку окремих форм.
В бухгалтерському обліку нова інформація створюється за рахунок виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення і зберігання даних, отриманих у результаті фінансово-господарської діяльності. Ця інформація перегруповується і узагальнюється в упорядковану систему показників, яка використовується для складання фінансової звітності.
Для прийняття економічних рішень користувачам фінансових звітів, необхідна інформація про фінансовий стан, результати діяльності, зміни у фінансовому стані підприємства. Саме таку інформацію надає фінансова звітність для відповідних користувачів.
Актуальним є питання ув’язки інформації, яку сьогодні може надати бухгалтерський баланс, з реальними потребами користувачів в цілях ухвалення рішень, і на основі цього розгляд можливості удосконалення балансу. Метою складання балансу є надання користувачам повної, правдивої і неупередженої інформації про фінансовий стан підприємства на певну дату для прийняття ефективних економічних рішень.[1]. Для оцінки фінансового стану підприємства необхідна інформація, яку можна отримати з балансу.
У балансі наводяться статті активів, зобов’язань і власного капіталу підприємства.
Інформація про ресурси підприємства, які ним контролюються і принесуть економічну вигоду в майбутньому, є надзвичайно корисною, адже вона характеризує можливості створення грошових потоків в майбутньому.
Дані про власний капітал необхідні для визначення потреб у фінансових ресурсах у майбутньому та для передбачення розподілу прибутку.
Інформація про зобов’язання підприємства допомагає користувачам оцінити здатність його щодо виконання своїх обов’язків перед кредиторами. За даними балансу оцінюється автономність підприємства, його ліквідність, плато- і кредитоспроможність.
Елементами балансу, безпосередньо пов’язаними з визначенням фінансового стану підприємства і змін у ньому, є активи, зобов’язання і власний капітал.
Форма №1 “Баланс” – це підсумкова оцінка загального господарського стану підприємства на кінець звітного періоду. Користувачі фінансової звітності завжди знайдуть у ньому повну і достовірну інформацію про активи, зобов’язання та власний капітал підприємства. Зокрема, про склад і структуру його майна, ліквідність та оборотність активів, розмір власного або позикового капіталу. Ця інформація дозволяє користувачам фінансової звітності у майбутньому приймати ефективні управлінські та інвестиційні рішення.

Список використаних джерел:
1. Загальні вимоги до фінансової звітності [Текст]: положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1.– [Чинний від 1999-03-31] –Офіц. вид. – К.: Уряд. вид-во, 1999. №87. – (Офіційне видання Міністерства фінансів України).
2. Баланс [Текст]: положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2. – [Чинний від 1999-03-31]–Офіц. вид.– К.:Уряд. вид-во, 1999. №87. –(Офіційне видання Міністерства фінансів України).

 
Форум » Матеріали конференції 14-15.12.2010 » Розвиток теорії та методики обліку, аналізу та аудиту » Добровольська Х., ЗВІТНІСТЬ ПРО ФІНАНСОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: