Четвер, 28.03.2024, 18:52
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Свєтлова Л., УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА.. - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 15.01.2015 » Менеджмент як фактор розвитку підприємницької діяльності » Свєтлова Л., УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА..
Свєтлова Л., УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА..
conf-cvДата: Середа, 21.01.2015, 10:35 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline




Свєтлова Лілія,





7 курс, спец. «Адміністративний менеджмент», з/ф,
Наук. кер. – к.держ.упр. Чухно І.А.,
Національний фармацевтичний університет,
м. Харків





УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ ЗАСТОСУВАННЯ ПІДХОДІВ ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ




Сучасні підприємства діють в умовах нестабільного зовнішнього середовища, швидкість та напрям змін у якому часто досить складно вірно спрогнозувати, і, тим більше, важко спрогнозувати вплив таких змін на діяльність підприємства. Для того, щоб забезпечити подальше існування підприємства та рентабельність його діяльності, знизити ризики від можливих загроз, що пов’язані із впливом зовнішнього бізнес-середовища та прагнучи до розвитку і розширення підприємства, його діяльності та місця на ринку менеджмент повинен вишукувати можливості для диверсифікації діяльності підприємства, впровадження виробничих, технологічних та управлінських новацій, формування та просування бренду підприємства. Ці виклики роблять актуальним використання підходів проектного менеджменту в діяльності практично кожного підприємства.
Проектний менеджмент – напрям діяльності з практичної реалізації бізнес-ідей у вигляді проекту. При цьому проект - це остання стадія життєвого циклу бізнес-ідеї, після якої вона втілюється в життя, тобто комерційно реалізується [1, с. 30].
Одним із концептуальних підходів до управління проектами є проектний підхід, який характеризується чіткою орієнтацією на досягнення мети – створення «продукту проекту». При цьому інструменти управління проектами побудовані з урахуванням унікальності проекту і забезпечення досягнення мети в заданій системі критеріїв [1, с. 34].
В процесі функціонування будь-якого сучасного підприємства є як порівняно незмінні, традиційні види діяльності і продукти, так і такі, виконання яких є одноразовим і залежить від потреб і інтересів споживачів, ринку або ж спрямовано на забезпечення реалізації стратегічних напрямів розвитку – реалізацію проектів. Управління ними в рамках традиційної організаційної структури та структури управління, із застосуванням традиційних методів управління далеко не завжди дозволить залучити необхідні ресурси і досягти очікуваних результатів у визначений термін. Значно ефективнішим в цьому випадку буде використання сучасних надбань науки та практики управління та формування команди проекту, яка працюватиме для його реалізації на засадах проектного менеджменту в межах існуючої системи управління підприємством.
В залежно від виду діяльності підприємства, його розмірів, місця на ринку та активності команди менеджменту щодо пошуку шляхів розвитку підприємства, в управлінні ним можуть поєднуватись в різноманітних співвідношеннях підходи класичного та проектного менеджменту. Так, наприклад, на основі використання інструментів проектного менеджменту може бути організовано промо акцію нового продукту або ж освоєння такого продукту і його вихід на ринок в цілому може розглядатися як окремий проект і, відповідно, управління цим процесом буде здійснюватися на засадах проектного менеджменту. Навіть діяльність всього підприємства може розглядатися як проект, який складатиметься із ряду менших проектів.
Таким чином, використання підходів проектного менеджменту в системі управління сучасного підприємства дозволить йому бути більш адаптивним до умов зовнішнього середовища, більш ефективно використовувати власний потенціал, реагуючи на виклики ринку та потреби споживачів.

Список використаних джерел:
Управління проектами : навч. посібник / Д. В. Карамишев, І. А. Чухно, І. О. Кононов [та ін.]. – Х. : Вид-во «Точка», 2012. – 424 с.


1.
 
Форум » Матеріали конференції 15.01.2015 » Менеджмент як фактор розвитку підприємницької діяльності » Свєтлова Л., УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА..
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: