Четвер, 18.04.2024, 17:33
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Маначинська А., БАНКІВСЬКА СТРАТЕГІЯ – ЯК ЕЛЕМЕНТ ІНТЕГРАЦІЇ - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 23.05.2014 » Роль фінансово-кредитної системи у розвитку економіки країни » Маначинська А., БАНКІВСЬКА СТРАТЕГІЯ – ЯК ЕЛЕМЕНТ ІНТЕГРАЦІЇ
Маначинська А., БАНКІВСЬКА СТРАТЕГІЯ – ЯК ЕЛЕМЕНТ ІНТЕГРАЦІЇ
conf-cvДата: Понеділок, 26.05.2014, 14:09 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline


Анастасія Маначинська,





5 курс, спец. «Міжнародна економіка», д.ф.н.,
Наук.кер.- Близнюк Н.В.,
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
м. Чернівці




БАНКІВСЬКА СТРАТЕГІЯ – ЯК ЕЛЕМЕНТ ІНТЕГРАЦІЇ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ УКРАЇНИ У СВІТОВИЙ ФІНАНСОВИЙ РИНОК





Стратегія банку – це концептуальна основа його діяльності, що визначає пріоритетні цілі і задачі, а також шляхи їх досягнення [1, с.58]. Стратегія банку слугує орієнтиром для прийняття ключових рішень, що стосуються майбутніх ринків, продуктів, організаційної структури, прибутковості і профілю ризиків, для керівництва банку на всіх рівнях його діяльності, тобто вона є основою усієї системи банківського менеджменту.
Вважаємо, що стратегіє можна визначити як інтегровану модель дій, призначених для досягнення цілей підприємства. Її суть полягає у наборі правил прийняття рішень, що використовуються для визначення основних напрямів діяльності.
Діяльність банків на стадії реалізації стратегії пропонуємо представлити у вигляді п’яти послідовних етапів: поглиблене вивчення стану середовища, цілей і розроблених стратегій; розробка комплексу рішень щодо ефективного використання наявних банківських ресурсів; прийняття рішення про внесення змін в діючу організаційну структуру банку; проведення необхідних змін в банку, без яких неможливо приступити до реалізації стратегії.; коригування стратегічного плану в тому випадку, якщо цього вимагають обставини.
З метою залучення фінансових ресурсів на міжнародних ринках капіталу, банкам України необхідно на основі розроблених стратегій інтегруватись у світовий фінансовий ринок.
Можна виділити наступні моделі інтеграції комерційних банків України у світовий фінансовий ринок, на основі яких банк визначає свою власну стратегію діяльності на міжнародному фінансовому ринку [2, c.158-160]:
 модель інтеграції українських банків у світовий фінансовий ринок як вихід комерційного банку на ринок промислово розвинутих країн;
 модель інтеграції у світовий фінансовий ринок, що базується на розвитку закордонної мережі філій;
 модель інтеграції банків у світовий фінансовий ринок, що базується на встановленні кореспондентських відносин з іноземними банками, отримання міжнародних рейтингів і аудиторських висновків провідних спеціалізованих компаній, взаємодії з міжнародними фінансовими організаціями.
Ми пропонуємо розглядати банківську стратегію залучення фінансових ресурсів на міжнародних ринках капіталу, з одного боку, як модель поведінки – модель залучення фінансових ресурсів на міжнародних ринках капіталів з огляду на наявні інструменти та цілі зовнішніх запозичень, з іншого – як довгостроковий план управління зовнішніми запозиченнями комерційних банків.

Список використаних джерел:
1. Банківський менеджмент / За ред. О. А. Кириченка, В. І. Міщенка. — К. : Знання, 2011. — 831 с.
2. Басс Д.Я. Стратегічні аспекти розвитку ринку фінансових послуг в умовах глобалізації. – Дн.: Вид-во «ДіС», 2009. – 28 с.


 
Форум » Матеріали конференції 23.05.2014 » Роль фінансово-кредитної системи у розвитку економіки країни » Маначинська А., БАНКІВСЬКА СТРАТЕГІЯ – ЯК ЕЛЕМЕНТ ІНТЕГРАЦІЇ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: