Пятниця, 19.04.2024, 15:53
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Пригонюк К., Аналіз етапів створення веб-документів - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 03.06.2013 » Використання інформаційних технологій у вирішенні економічних проблем » Пригонюк К., Аналіз етапів створення веб-документів
Пригонюк К., Аналіз етапів створення веб-документів
conf-cvДата: Понеділок, 27.05.2013, 12:46 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline


Пригонюк Катерина






науковий керівник: Чернов В.М.
ЧТЕІ КНТЕУ
м. Чернівці




Аналіз етапів створення веб-документів





Веб-сайт (від англ. website: web ‒ «павутина», «мережа» і site ‒ «місце», тобто «місце в мережі») або просто сайт ‒ у комп'ютерній мережі об'єднана під однією адресою сукупність документів приватної особи або організації. За замовчуванням мається на увазі, що сайт розташовується в мережі Інтернет. Всі веб-сайти Інтернету в сукупності становлять Всесвітню павутину[1].
1. Визначення мети створення сайту.
Мети створення сайту можуть бути дуже різними. Визначення мети створення сайту ‒ важливий і відповідальний момент. Від цього рішення будуть залежати трудозатрати й, відповідно, фінансових витрат і строки створення сайту.
Метою створення сайту може бути:
• Створення персонального сайту.
• Реклама організації, товару абопослуг.
• Пошукновихклієнтів, партнерів, одержаннязамовлень через сайт.
• Переведенняусьогобізнесу в Інтернет (наприклад, створенняінтернет-магазина).
2. Вибір індивідуального дизайну, стилю сайту.
При виборі індивідуального дизайну сайту важливим моментом є баланс форми й змісту. Якщо на сайті багато графіки й він переливається всіма фарбами веселки, але він містить мало корисної інформації ‒ навряд чи сайт стане популярним у відвідувачів. Іншою крайністю може бути цікавий зміст (або, як зараз часто говорять «контент»), але вбогий зовнішній вигляд.
3. Розробка структури або "дерева" сайту.
Створення структури або «дерева» сайту ‒ також важливий і відповідальний момент створення ефективного сайту. У загальному випадку сайт розбивається на певні розділи («гілки»), які, у свою чергу, можуть складатися з ряду сторінок («листи») [2].
4. Підготовка HTML-структури сайту й навігації.
Це один з визначальних етапів створення сайту. Дійсно, чого будуть коштувати всі Ваші зусилля по визначенню мети створення сайту, вибору дизайну й розробці структури сайту, якщо Ви не зможете все втілити у вигляді, зрозумілому браузеру. На цьому етапі створюється HTML-структура й продумується навігація по сторінках сайту.
5. Наповнення сайту інформацією.
Залежно від обсягу інформації, передбачуваному до розміщення на сайті, це може бути одним із самих тривалих етапів створення сайту.
6. Тестування готового сайту.
Тестування готового сайту є необхідним етапом створення будь-якого сайту. При цьому перевіряється відсутність граматичних, стилістичних помилок, правильна робота всіх гіперпосилань.
7. Вибір місця розміщення сайту в Інтернеті (хостинг) і реєстрація його доменного імені.
Необхідно відзначити, що розміщення Вашого сайту в Інтернет і реєстрація його доменного імені, поряд властиво зі створенням сайту, зажадають певних витрат. Щорічно ці витрати можуть становити 10-20% від первісної вартості створення сайту. Для розміщення Вашого сайту в Інтернеті й реєстрації його імені можна вибрати й зовсім безкоштовний варіант, що пропонують цілий ряд інтернет-порталів. Однак у цьому випадку будьте готові до різного роду обмеженням (зокрема по розмірі Вашого сайту) і несподіванкам (наприклад, видалення Вашого сайту як не відповідним яким-небудь вимогам).
8. Просування або "розкручування" сайту.
Заходу щодо просування Вашого сайту служать справі підвищення його популярності (і, відповідно віддачі від Вашого сайту) і можуть містити в собі реєстрацію в пошукових машинах, участь у службах обміну баннерами, організацію поштових розсилань і т.д.
9. Відновлення сайту.
Своєчасне обновлення інформації на Вашому сайті має велике значення для втримання аудиторії Вашого сайту й залучення нових і нових відвідувачів [12].
Web-сайт складається із зв'язаних між собою web-сторінок. Web-сторінка є текстовим файлом з розширенням *.htm, який містить текстову інформацію і спеціальні команди – HTML-коды, що визначають в якому вигляді ця інформація відображатиметься у вікні браузера. Вся графічна, аудіо- і відео-інформація безпосередньо в web-сторінку не входить і є окремими файлами з розширеннями *.gif, *.jpg (графіка), *.mid, *.mp3, *mp4 (звук), *.avi (відео).
Кожна сторінка веб-сайта також має свій Internet адрес, який складається з адреси сайту і імені файлу, відповідного даній сторінці. Таким чином, веб-сайт – це інформаційний ресурс, що складається із зв'язаних між собою гіпертекстових документів (веб-сторінок), розміщений на веб-сервері і такий, що має індивідуальну адресу. Подивитися веб-сайт може будь-яка людина, що має комп'ютер, підключений до Internet [3].
Отже, є велика кількість інформації при створенні веб сторінок, які можна використовувати для розробки веб-сайтів. Вибір певної технології перш за все залежить від сфери використання веб-сайта, від завдань, які стоять перед застосунком та особливостей самої технології розробки, оскільки кожна технологія характеризується певними особливостями та недоліками, які існують в одній технології і не існують в іншій.

Список використаних джерел
1. Ботт Єдд. Разработка веб-сайтів. – М.: – 2004. – 480с.
2. Леонтьева Н. WEB-дизайн Руководство пользователя. – М.: – 2008. – 565 с.
3. Огляд інформації. Проектування сайтів та систему управління вістом (блог ДмитрияСергеева). [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://ru.wikipedia.org/wiki/CMS – Загол.з екрану. Мова рос.



 
Форум » Матеріали конференції 03.06.2013 » Використання інформаційних технологій у вирішенні економічних проблем » Пригонюк К., Аналіз етапів створення веб-документів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: