Вівторок, 16.04.2024, 09:41
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Галінзовська Н., СУТНІСТЬ ПРОЦЕСУ ПРОСУВАННЯ ТОВАРУ НА РИНОК - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 25.04.2012 » Менеджмент та маркетинг як фактори розвитку підприємницької діяльності » Галінзовська Н., СУТНІСТЬ ПРОЦЕСУ ПРОСУВАННЯ ТОВАРУ НА РИНОК
Галінзовська Н., СУТНІСТЬ ПРОЦЕСУ ПРОСУВАННЯ ТОВАРУ НА РИНОК
conf-cvДата: Пятниця, 04.05.2012, 11:35 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Галінзовська Надія,




Наук. кер. – Нікульча В.А.
Чернівецький торговельно-економічний інститут
м. Чернівці




СУТНІСТЬ ПРОЦЕСУ ПРОСУВАННЯ ТОВАРУ НА РИНОК



Кожна фірма для забезпечення свого ефективного і тривалого існування на ринку використовує у своїй діяльності комплекс маркетингу marketing-mix або 4P. Він включає в себе такі елементи як: продукт (product), ціна (price), дистрибуція (place) і просування (promotion).
Останній, за думками світових маркетологів, на сьогоднішній день є одним із самих вагомих для отримання високих прибутків. Вони пояснюють це наступним чином: навіть якщо підприємство розробило новий, якісний і корисний товар – без належного позиціонування і повідомлення про нього споживачу він навряд чи буде користуватися популярністю. Та, з іншого боку: підприємництво є дуже ризикованою діяльністю і перш ніж просувати свій товар на ринок потрібно проаналізувати необхідність товару споживачу, його спроможність заплатити за нього встановлену ціну.
Під просуванням розуміють діяльність фірми, яка спрямована на поширення інформації як про сам товар, так і про його переваги перед товарами-конкурентами для заохочення цільових споживачів до його придбання.
В сучасному світі під час активного розвитку всіх технологій існує дуже багато способів просування товару. Їх поділяють на три основні категорії – це: 1. просування за допомогою засобів масової інформації (ЗМІ), 2. персональний продаж (public relation), 3. стимулювання збуту.
Персональний продаж є досить клопіткою роботою і вимагає високих затрат на її проведення. Тому більшість компаній уникають такого способу продажу і користуються послугами посередників, що є швидше та надійніше.
Стимулювання збуту є ефективним інструментом забезпечення швидкого зростання обсягів продукції, проте він має короткотривалий ефект. Основними засобами стимулювання є: знижки, зниження цін, купони, премії і т.д. Як правило після проведення таких заходів попит на товар падає через негативне ставлення покупців до підвищення ціни.
В сучасному світі компанії для просування використовують ЗМІ, до яких відносять: телебачення, Інтернет, радіо, сіті-лайти, біг-борди і т.п. На жаль, з усіх можливих варіантів найчастіше застосовується традиційна, телевізійна реклама, яка є неефективною, оскільки 90% бюджету витрачається на розміщення і лишень 10% на саме створення реклами.[2, с.58-59]
Кардинально новим способом вважається вірусний маркетинг – це, як правило, електронне розповсюдження інформації за допомогою розсилання смішних відеороликів, фотографій, повідомлень зі змістом типу: «перешліть 3 друзям…» або «клацніть сюди». Як свідчать офіційні дані – інформація, яка викладається таким чином краще сприймається і запам’ятовується споживачем.
Цікава новинка була представлена у місті Нью-Йорк. Тут одна фірма зробила рекламу на вагонах поїзду в метро. Реклама складається з 300 малюнків, які під час руху перетворюються на 20-ти секундний медіа ролик. В Україні ТМ «Садочок» також розмалювала всі вагони, але звичним зображенням упаковки свого продукту, що призвело до збільшенню обсягів продажу.
Таким чином можна відзначити, що фірма повинна приділяти увагу не лишень самому товару та потребам споживачів, але і правильному поданню інформації. Створюючи абсолютно нову рекламу можна зацікавити дуже великий сегмент ринку, тим самим збільшити прибутки.
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
1) Панфилова Т.О. Эффект «сарафанного радио» / Т.О. Панфилова // Современная торговля. – 2007. - №3. – С. 62-64.
2) Ромат Е.В Основные тренды глобального рынка рекламы в 2012 году / Е.В. Ромат // Маркетинг и реклама. – 2012. -№ 1. – С.58-61.

 
Форум » Матеріали конференції 25.04.2012 » Менеджмент та маркетинг як фактори розвитку підприємницької діяльності » Галінзовська Н., СУТНІСТЬ ПРОЦЕСУ ПРОСУВАННЯ ТОВАРУ НА РИНОК
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: