Четвер, 25.04.2024, 23:41
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Терлецька Я., Діяльність ТНК «PEPSICO» на світовому... - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 23.12.2013 » Міжнародна конкурентоспроможність України » Терлецька Я., Діяльність ТНК «PEPSICO» на світовому...
Терлецька Я., Діяльність ТНК «PEPSICO» на світовому...
conf-cvДата: Вівторок, 24.12.2013, 18:00 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Терлецька Ярослава,



4 курс, спец. «Міжнародна економіка», д.ф.н.
Наук.кер. – Короп Б.М.
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
м.Чернівці





Діяльність ТНК «PEPSICO» на світовому та українському ринках




Транснаціональні компанії вже давно стали та залишаються найпотужнішими та найважливішими гравцями на світовому ринку. Однією з таких компаній є «PepsiCo». Вона займає топ-позиції у більшості рейтингіввідповідно до кількості найманих працівників, масштабів діяльності та прибутків. Навіть незважаючи на кризові явища в економіці компанія змогла зберегти такі високі позиції.Тому дослідження саме цієї компанії є актуальним.
Перш за все, зазначимо декілька фактів з історії. «PepsiCo» була заснована внаслідок об`єднання Pepsi-Cola і Frito-Lay в США у 1965 році. Внаслідок об`єднання цих двох фірм корпорація почала збільшувати випуск своєї продукції і відповідно розширювати масштаби своєї діяльності і у 1973 році набуває світового статусу.
У 2007 році компаніягучно заявила про дотриманнястратегіївідповідальногомаркетигу. Слоган компанії «Відповідальнодо мети». Церобитьїїоднією з перших сучаснихкомпаній, щовизнаютьважливувзаємозалежністьміжкорпораціями і суспільством.В майбутньому «PepsiCo» планує продовжувати дотримуватися концепції відповідального маркетингу. Зокрема докладатимуться значні зусилля для подальших досліджень та інновацій. Новий R&D центр в Гамбурзі (Німеччина) відграватиме провідну роль в глобальних дослідження та інноваціях, що будуть зосереджені на фруктах та овочах.
Також розроблена спеціальна програма щодо залучення жінок до числа лідерів компанії. Адже це також являється пріоритетним напрямком розвитку ТНК.
Фінансові результати компанії «PepsiCo»дійсно вражають. Загальний чистий дохід компанії у 2012 році склав 65, 492 млрд. дол. США. Прибуток ж склав 10,844 млрд.доларів США.Що ж до динаміки, то в цілому за останні три роки вона позитивна. Адже постійно спостерігається ріст доходів, незважаючи на кризові явища в економіці.
Відомо, що продукція даної компанія поширена і на території України. Проте також слід зазначити, що дана ТНК здійснює також співпрацю з вітчизняними компаніями. Зокрема, у2007 році до родини «PepsiCo»приєдналася компанія «Сандора» – лідер сокового ринку України. Подія стала угодою року і відтоді в Україні «Сандора» – це«PepsiCo», а «PepsiCo» – це «Сандора».За три роки «PepsiCo»інвестувала близько 100 млн.дол. США в компанію «Сандора», в продуктовому портфелі з’явилися LiptonIceTea, Pepsi, PepsiLight, 7UP. З грудня 2009-го року напої портфелю «PepsiCo» виготовляються на заводах компанії «Сандора».
Компанія звичайно ж не зупиняється на досягнутому та продовжує розвиватися . Зокрема цього року буде відкрито GlobalInnovationandBakingInnovationCenter, що розташований у Монтерреї (Мексика). Він буде зосереджений на інноваціях щодо запечених закусок.
Отже, компанія «PepsiCo» є однією з потужних ТНК у світі. З прибутком більше ніж 10 млрд.дол.США., вона також входить до топ 25 роботодавців світу. Концепція відповідального маркетингу дозволяє утримувати позиції компанії, що дбає про життя, здоров`я людей та про планету. Її продукція поширена в більшості країнах світу, проте одним з найприбутковіших ринків являється ринок США. Розвиток компанії спрямований на подальше дослідження та розробку продукції, яка б як найкраще задовольняла потреби споживачів.

Список використаних джерел:

1.Офіційний сайт PEPSICO [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.pepsico.com
2. Офіційний сайт PEPSICO в Україні [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.pepsicoukraine.com/
3.PepsiCo[Електронний ресурс] – Режим доступу: http://ru.wikipedia.org/wiki/PepsiCo

 
Форум » Матеріали конференції 23.12.2013 » Міжнародна конкурентоспроможність України » Терлецька Я., Діяльність ТНК «PEPSICO» на світовому...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: