Субота, 20.04.2024, 04:54
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Всеукраїнська студентська інтернет-конференція

Меню сайта
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Григоришена Н., ОСОБЛИВОСТІ СТРАХУВАННЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ.... - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Матеріали конференції 23.12.2013 » Роль фінансово-кредитної системи у розвитку економіки країни » Григоришена Н., ОСОБЛИВОСТІ СТРАХУВАННЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ....
Григоришена Н., ОСОБЛИВОСТІ СТРАХУВАННЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ....
conf-cvДата: Вівторок, 24.12.2013, 00:06 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1656
Нагороди: 5
Репутація: 8
Статус: Offline

Григоришена Н.І.,



5 курс, спец. «Менеджмент організацій
і адміністрування», д/ф
Науковий керівник – Каспрук А.Ю.
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ
м. Чернівці




ОСОБЛИВОСТІ СТРАХУВАННЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ ЗА МЕЖАМИ УКРАЇНИ



Здійснюючи подорож за межами України, ми пізнаємо світ, вивчаємо культури різних народів та розширюємо свій світогляд. Проте варто задуматися і над тим, що під час подорожі нас може підстерігати певна небезпека або нещасний випадок. І тому, щоб не потрапити в дані ситуації, нам необхідно турбуватися про своє власне життя, подбати про подорож заздалегідь. У цьому на допомогу прийде можливість страхування особи, яка здійснює подорож за кордон, що є досить актуальним на сьогоднішній день.
Отож відзначимо, що страхування подорожуючих за кордон - страховий продукт, призначений для забезпечення страховим захистом фізичних осіб, які подорожують за межі України [3].
Страхування туристів (медичне та від нещасного випадку) є обов'язковим і забезпечується суб'єктами туристичної діяльності на основі угод із страховиками. Туристи вправі самостійно укладати договори на даний вид страхування. У цьому випадку вони зобов'язані завчасно підтвердити туроператору чи турагенції наявність належним чином укладеного договору страхування [1].
Страхувальниками в даному договорі страхування виступають резиденти та нерезиденти України, а саме юридичні особи або дієздатні фізичні особи, які досягли 18-річного віку.
Також має місце таке поняття, як застрахована особа, тобто фізична особа, постійним місцем проживання якої є Україна, яка виїжджає за кордон України та на користь якої укладено договір страхування [3].
Найбільш типовими страховими випадками, які трапляються з туристами є наступні:
- одержання платної медичної допомоги у результаті нещасного випадку, раптового захворювання або загострення хронічного захворювання, що призвело до реальної загрози погіршення здоров’я застрахованого або смерті;
- непередбачена ненавмисна втрата працездатності застрахованим;
- непередбачена ненавмисна втрата багажу або документів;
- непередбачені витрати, пов’язані з виникненням загально цивільної та автоцивільної відповідальності;
- дострокове завершення туристичної подорожі у результаті нещасного випадку або хвороби та інше [2].
Задля забезпечення безпеки подорожуючих користуються послугами асистуючої компанії – організації, яка на високому професійному рівні здійснює цілодобову координацію надання допомоги застрахованим особам та контролює процес витрат для страхових компаній та корпоративних клієнтів [3].
В результаті здійснення страхування туристів важливо згадати і про проблеми, з якими стикаються як туристичні фірми і страхові компанії, так і самі подорожуючі. На жаль, до цих пір доводиться стикатися з туристичними агенціями, які розглядають страховку тільки як додаткове навантаження. Тому вони не вважають за необхідне користуватися послугами досвідчених страхових компаній. Співробітники таких агенцій часто не підозрюють, як багато вони втрачають, коли недооцінюють значимість правильно проданих страхових послуг. Більше того, продаючи своїм клієнтам страховий поліс ненадійної страхової компанії, туристична фірма може поставити своє фінансове благополуччя в залежність від випадку, тоді як належне ставлення до страхування і вибору страхової компанії, яка професійно здійснює свою справу, безумовно, підвищить конкурентоспроможність фірми і збереже її грошові кошти.
Тому необхідно завжди звертати увагу на потреби клієнтів та їх побажання. Для вдосконалення страхування подорожуючих можна порекомендувати керівництву і менеджерам туристичних фірм доводити до відома клієнтів детальні умови страхування і пояснювати пункти договору.
При оформленні запрошень на ділові поїзди чи індивідуальний (колективний) туризм слід точно вказувати, хто з сторін несе витрати по страхуванню. Також з`ясувати, яка саме асистуючи компанія надає свої послуги у користування застрахованим. Необхідно перевіряти зарубіжного партнера, адже у першу чергу це стосується саме подорожуючих та збереження їх життя.
Отже, страхування подорожуючих за кордон є досить актуальним питанням. Задля того, щоб вберегти себе від зайвих витрат, нещасних випадків, різкого погіршення стану здоров`я, втрати багажу, переоформлення проїзного документа, якщо виникла необхідність повернутися раніше, втрати закордонного паспорту, витратних юридичних консультації, надання транспорту, у тому разі, коли людина сама не в змозі керувати автомобілем, або транспортний засіб було пошкоджено, укладаються договори страхування під час виїзду за межі України. В основному, дане страхування покликане захистити майнові інтереси подорожуючих за кордон. Якщо людина вважає за необхідність захистити себе та своє життя, вона обов`язково застрахується.

Список використаних джерел
1. Закон України «Про туризм» в редакції від 18.11.2003г. № 1282 // [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://tourlib.net/zakon/pro_turyzm.htm
2. Власова Н.М., Вейнберг К.О. Страхові технології в індустрії туризму [Електронний ресурс] / Н.М. Власова. – Режим доступу: http://tourlib.net/statti_ukr/vlasova3.htm
3. Машкова О.В. Основи туристичного бізнесу [Електронний ресурс] / О.В. Машкова. – Режим доступу: http://tourlib.net/metod_tourism/mashkova_dod7.htm

 
Форум » Матеріали конференції 23.12.2013 » Роль фінансово-кредитної системи у розвитку економіки країни » Григоришена Н., ОСОБЛИВОСТІ СТРАХУВАННЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ....
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: